Глухівчанин А. Лосенко – ректор Імператорської російської академії мистецтв - Ковальов, О.Є. (Сіверщина в історії України, 2020)
На основі педагогічних видань та історичних архівних документів досліджується життєвий шлях одного із видатних художників другої половини XVIII ст. – українського живописця, педагога, основоположника російського історичного живопису А.П. Лосенка.