Квадратична задача на множині сполучень та метод її розв’язання - Нагірна А.М. (Control systems & computers, 2019)
Розглянуто оптимізаційну задачу з квадратичною функцією цілі та додатковими лінійними обмеженнями на множині сполучень. Запропоновано метод розв’язання такого класу задач. Алгоритм розв’язування враховує специфічні властивості комбінаторної множини сполучень та забезпечує знаходження оптимального розв’язку за лічені кроки. Представлено числовий приклад застосування цього методу.