Криптосемантична система захисту текстової інформації - Одарченко, Р.С.; Самойлик, Є.О.; Сімахін, В.М.; Боровик, В.О.; Тимчишин, Р.М. (Control systems & computers, 2020)
Запропоновано метод побудови абсолютно стійкої криптосистеми захисту текстової інформації. Метод базується на застосуванні механізму укрупнення абетки мови, в результаті якого збільшується відстань єдиності. Система захисту складається з двох частин: семантичного тезаурусу, розробленого для конкретної прикладної області, та засобів реалізації операторів шифрування/розшифрування, що використовують створений тезаурус