Простеження об’єктів при відеоспостереженні - Кийко, В.М.; Мацелло, В.В. (Control systems & computers, 2020)
Розглядається алгоритм простеження об’єктів у відео, що базується на спільному використанні відомих алгоритмів MOG (Mixture of Gaussians) та KCF (Kernelized Correlation Filters). Наведено результати пошуку та простеження рухомих об’єктів у відео. Показано, що алгоритм є ефективнішим у порівнянні з MOG та KCF в умовах, коли об'єкти, що простежуються, рухаються із порівняно різкими змінами швидкості, напряму руху та орієнтації, а також в умовах часткового укриття або зникнення з поля зору.