Міжнародно-публічно-приватне партнерство для досягнення цілей сталого розвитку в старопромислових регіонах України - Петрова, І.П. (Економічний вісник Донбасу, 2021)
Розвиток публічно-приватного партнерства визначено ключовим механізмом із залучення інвестицій для досягнення Цілей сталого розвитку, зокрема Цілі 9 «Створення стійкої інфраструктури, сприяння всеохоплюючій і сталій індустріалізації та інноваціям» та Цілі 17 «Зміцнення засобів реалізації Глобального партнерства в інтересах сталого розвитку та активізація його діяльності». Запропоновано ввести в науковий обіг поняття «міжнародно-публічно-приватного партнерство» з урахуванням зацікавленості та коштів міжнародних організацій й міжнародних донорів. Проаналізовано взаємоузгодженість інтересів держави і приватного сектору в партнерстві. Розглянуто різні варіації взаємодії інституціональних посередників через призму конкретних суб’єктів (держава, бізнес, громадянське суспільство та міжнародна організація). Проаналізовано інституціональне забезпечення міжнародно-публічно-приватного партнерства для досягнення Цілей сталого розвитку старопромислових регіонів. Визначено, що для розробки та супроводу проєктів міжнародно-публічно-приватного партнерства для досягнення Цілей сталого розвитку в старопромислових регіонів необхідно створення єдиної системи із реалізації та моніторингу проєктів міжнародно-публічно-приватного партнерства із урахуванням всіх створених інститутів. Система інститутів розвитку міжнародно-публічно-приватного партнерства включає фінансові та нефінансові інститути. Запропоновано створити Центр міжнародно-публічно-приватного партнерства як незалежного експертного органу, метою якого є підготовка, організація і супровід проєктів міжнародно-публічно-приватного партнерства, а також надання підтримки органам публічного управління і бізнесу.