Метричні книги с. Дубовичі: життя, постаті, статистика - Іванченко, Л.А.; Проценко, Л.Г. (Сіверщина в історії України, 2020)
У публікації оглядово представлено відомості з метричних книг Різдво-Богородицької церкви с. Дубовичі, з фондів архівних установ Сумської та Чернігівської областей. У зібранні документів зафіксовано записи актів цивільного стану за період 1793–1911 рр., які надають можливість реконструкції епізодів повсякденного буття, соціального складу населення та родинних зв’язків через традиції хрещення чи вінчання. Реєстр проведення церковних обрядів надає змогу розширити розуміння сімейних взаємин, що ставали підґрунтям акумуляції та формування ментальності громади. Завдяки переліку прізвищ є перспектива прослідкувати генеалогічний звязок родин, що нині мешкають в селі і складають основний фонд дубовицьких фамілій з багатовіковою історією. Висвітлений матеріал є складовою історичних досліджень с. Дубовичі.