Івотський землемір Петро Євсейович Базилевич – член Державної думи Російської імперії ІІІ скликання (1907–1912) - Кириєвський, В.Д. (Сіверщина в історії України, 2020)
Стаття присвячена землеміру з села Івот Новгород-Сіверського повіту, казенному селянину Петру Євсейовичу Базилевичу (1867–1949), який в 40-річному віці був обраний членом Державної думи Російської імперії ІІІ скликання (1907–1912). Він неодноразово обирався гласним (депутатом) Новгород-Сіверського повітового та Чернігівського земського зібрань. У 1918 р. брав активну участь у створені в своєму рідному селі осередку на підтримку Української Держави за гетьмана Скоропадського та створені в нейтральній зоні Івотської республіки.