Радянська преса про Хрестовоздвиженське трудове братство та його засновника - Мірошниченко, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2020)
Стаття присвячена огляду радянської преси 20-х років XX ст., в якій висвітлювалася доля Хрестовоздвиженського трудового братства, зокрема, завершальний період його існування, а також ставлення до нього радянської влади. Простежено спроби братства пристосуватися до нової влади. Розглянуті основні звинувачення, що висувала братчикам радянська влада, й етапи судового процесу, результатом якого стала повна ліквідація Трудового братства.