Політична карикатура на шпальтах окупаційної преси: Чернігівська область (1941–1943 рр.) - Горох, М.В. (Сіверщина в історії України, 2020)
Стаття присвячена з’ясуванню ролі і місця політичної карикатури у формуванні інформаційного простору на території Чернігівської області в роки Другої світової війни. Аналіз візуальних образів, розміщених на сторінках окупаційної преси, сприяє розкриттю концепції ідеологічних маніпуляцій нацистського режиму, дозволяє оцінити їхній вплив на процес формування архетипів сприйняття як на населення окупованої України, так і на сучасників.