Бій за Глухів – міф чи реальність? - Бєлашов, В.І. (Сіверщина в історії України, 2020)
До недавнього часу при вивченні питання визволення міста Глухова від нацистської окупації дослідники не мали достатньої кількості документального матеріалу. Його частину у вересні 2019 р. було отримано автором-укладачем цієї публікації з Центрального архіву Міністерства оборони Російської Федерації у місті Подольську. У статті на основі архівних документів встановлюється картина реальних подій, пов’язаних з визволенням міста Глухова у кінці серпня 1943 року.