Формування колекції будівельних матеріалів ХІ–ХV ст. Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника - Махота, О.О. (Сіверщина в історії України, 2020)
Стаття присвячена основним етапам формування групи зберігання «Будівельні матеріали» наукових фондів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Проаналізовано шляхи поповнення колекції будівельної кераміки ХІ–ХV ст. та перспективи її дослідження.