Пам’яті Президента Національної Академії Наук України академіка Бориса Євгеновича Патона (Control systems & computers, 2020)
19 серпня 2020 р. на 102-му році пішов з життя Президент Національної академії наук України, двічі Герой Соціалістичної праці, перший Герой України академік Борис Євгенович Патон. Борис Євгенович був видатним українським вченим в галузі металургії, технології металів, електрозварювання та матеріалознавства, доктором технічних наук; Президентом НАН України з 1962 р., першим Героєм України; директором Інституту електрозварювання імені Євгена Патона НАН України; генеральним директором Міжгалузевого науково-технічного комплексу «Інститут електрозварювання імені Є.О. Патона»; президентом Міжнародної асоціації академій наук; членом Ради з питань науки та науково-технічної політики при Президентові України; головою Комітету з Державної премії України в галузі науки і техніки; членом Державної комісії з питань реформування, розвитку Збройних сил України, інших військових формувань, озброєння та військової техніки; першим заступником голови Національної ради зі сталого розвитку України.