Знання-орієнтований інструментальний комплекс обробки баз даних наукових публікацій - Палагін, О.В; Петренко, М.Г. (Control systems & computers, 2020)
Розглянуто архітектуру інструментального комплексу обробки баз даних наукових публікацій та алгоритми функціонування на прикладі наукових статей. При цьому широко застосовуються технології SemanticWeb, такі як SPARQL, RDF і OWL, які дозволяють одночасно отримувати й аналізувати інформацію із різних джерел. Наведено приклад створення формального опису наукової статті в онторедактор іProtégé 5.5.0, формування до неї запитів й отримання відповідей.