AdvisOnt: Семантизація сервісів агродорадництва для валідації результатів неформального та інформального навчання. I - Строкань, О.В.; Прийма, С.М.; Рогушина, Ю.В.; Гладун, А.Я.; Лубко, Д.В.; Мозговенко, А.А. (Control systems & computers, 2021)
Розглянуто специфіку діяльності дорадчих систем, їх цілі та призначення. Обґрунтовано доцільність використання семантичних технологій для документування та валідації результатів неформального та інформального навчання, що характерні для сільського господарства. Запропонована система AdvisOnt (Advisory Ontology System), яка базується на онтологічному поданні знань про компетенції, вакансії, навчальні курси та профілі користувачів, призначена для розробки рекомендацій щодо працевлаштування або подальше набуття необхідних компетенцій.