До питання локалізації першої в Україні тютюнової мануфактури у м. Охтирка - Берест, Ю.М. (Сіверщина в історії України, 2021)
У статті робиться спроба локалізації першої в Україні тютюнової мануфактури, яка діяла у м. Охтирка у першій половині ХVIII століття. Під час дослідження даного питання були використані як історичні, так і топонімічні, картографічні, ґрунтознавчі та археологічні джерела, що дало можливість більш точно визначити місце зародження першого центру тютюнового виробництва в Україні.