Замок у с. Кривче як пам’ятка архітектури Західного Поділля - Пришляк, О.Б. (Сіверщина в історії України, 2021)
Стаття присвячена будівництву, архітектурним дослідженням, вивченню історичних хронологічних процесів оборонного замку в селі Кривче – архітектурної спадщини Західного Поділля як важливого історичного регіону України; опрацьовано проєкти пристосування та використання як об’єкта культурної спадщини Національного заповідника «Замки Тернопілля». Збережені залишки пам’ятки архітектури державного значення – замку в селі Кривче Борщівського району – є важливим об’єктом для дослідження оборонної архітектури XVII століття і розвитку туризму в цій місцевості.