Об’єкти XVI–XVII ст. Путивльської фортеці з розкопок Б.О. Рибакова 1965 року - Осадчий, Є.М.; Качура, О.В. (Сіверщина в історії України, 2021)
Стаття присвячена результатам розкопок, що проводилися археологічною експедицією під керівництвом Б.О. Рибакова на території фортеці міста Путивль. У науковій літературі приділено достатньо уваги дослідженню давньоруського храму і споруди ХІІ ст., але відомості щодо об’єктів, датованих XV–XVII ст., лишилися неопублікованими. На жаль, звіт про розкопки 1965 року містить фрагментарну інформацію про ті обʼєкти, які були повністю або частково досліджені, у ньому відсутні креслення і опис знахідок. Унаслідок пошуків у фондах Путивльського краєзнавчого музею були виявлені предмети, що походять з розкопок 1965 року, проте не потрапили на сторінки звіту. Уведення до наукового обігу новітніх даних із розкопок Б.О. Рибакова дозволить доповнити інформацію щодо пізньосередньовічного періоду існування Путивля.