Історія встановлення пам’ятника графу П.О. Румянцеву-Задунайському в Глухові - Мірошниченко, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2021)
У статті висвітлюється історія пам’ятника генерал-губернатору Малоросії, графу П.О. Румянцеву-Задунайському, від його появи до знищення. На основі архівних документів досліджується процедура встановлення статуї Румянцева в м. Глухові. Публікується проєкт улаштування пам’ятника архітектора О. Гросса.