З історії розвитку золотарського ремесла Ніжинщини XVII–XIX ст. (за матеріалами розвідок Є.Ю. Спаської) - Луговик, Т.В. (Сіверщина в історії України, 2021)
У статті досліджено історію золотарського ремесла Ніжинщини XVII–XIX ст., указано імена майстрів, представлено їхній родовід, визначено техніку роботи та інструментарій золотарів, розкрито внесок Є.Ю. Спаської в дослідження історії золотарського ремесла Ніжинщини.