Міська ветеринарія: практика чернігівського самоврядування останньої третини ХІХ ст. - Шара, Л.М. (Сіверщина в історії України, 2021)
У статті йдеться про один із напрямів у роботі виборного управління Чернігова – ветеринарну службу. Указується на спонукальні чинники стосовно запровадження посади міського ветеринара; звертається увага на творення інформативного поля задля обізнаності містян із симптоматикою в інфікованих тварин, способами локалізації й боротьби з епізоотіями; наголошується на складнощах становлення муніципальної ветеринарії, зволіканні гласних своєчасно вирішувати назрілі проблеми.