Джерела з історії Чернігівської духовної семінарії (1786–1919 рр.) - Ципляк, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2021)
У статті подано та проаналізовано різні групи джерел, які висвітлюють історію Чернігівської духовної семінарії в 1786–1919 рр., – одного з провідних навчальних закладів у системі середньої та вищої освіти на території Північного Лівобережжя.