Внесок Михайла Рклицького у вивчення сільського господарства Полтавщини (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Якименко, М.А.; Краснікова, О.М.; Помаз, Ю.В. (Сіверщина в історії України, 2021)
Серед широкого кола науковців і громадських діячів України кінця ХІХ – початку ХХ ст. немало є й таких, інформації про життя і діяльність яких через ряд обставин надзвичайно мало. У когорті маловідомих імен звертає на себе увагу Михайло Васильович Рклицький з древнього українського містечка Новгорода-Сіверського. У 30-річному віці він зʼявився на Полтавщині у якості статистика губернського земства. Два десятки років він віддав улюбленій справі, підготувавши цілу низку фундаментальних праць з економічної історії Полтавського краю, серед яких вирізняються відповідним чином опрацьовані статистичні збірники щодо подвірних переписів 1900 та 1910 років. На основі відповідної статистики ним підготовлена ґрунтовна праця щодо землеволодіння і землекористування у Полтавській губернії. Резюмуючи вищесказане, відзначаємо наявність помітного внеску Михайла Рклицького у вивчення сільського господарства Полтавщини.