«Музейні мешканці» або будинкова книга як джерело з історії Харківського історичного музею (1950–1980) - Дейнеко, С.М. (Сіверщина в історії України, 2021)
Дослідження присвячене маловідомій сторінці з життя Харківського історичного музею – службовому житловому фонду і особам, які там мешкали. В основу роботи покладено матеріали Будинкової книги, зміст якої проаналізовано за наступними показниками: кількість мешканців, рік і місце народження, національність, місце роботи, відношення до військової служби, рік, коли вони були прописані за цією адресою.