Життєвий та творчий шлях М.Н. Шуста на матеріалах фондового зібрання Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського - Рой, С.В. (Сіверщина в історії України, 2021)
У статті представлені результати дослідження та аналізу документальної спадщини відомого письменника, педагога, громадського діяча Миколи Шуста, які зберігаються у відділі фондів НКМ ім. І. Спаського та перебувають на стадії науково-технічного опрацювання. Вивчення особових документів М. Шуста дає можливість здійснити переосмислення у сьогоденних реаліях життєвого та творчого шляху письменника, презентувати оновлене бачення значення даної постаті в історії Ніжина та Ніжинщини.