Опис методу побудови лінійної моделі на основі аналізу парних кореляцій та рейтингу регресорів - Піднебесна, Г.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2018)
У цій роботі пропонується алгоритм, який будує лінійну модель з оптимальною кількістю регресорів, заснований на кореляційному аналізі, з використанням зовнішнього критерію вибору оптимальної моделі, що базується на поділі вхідної вибірки даних. Це відносить запропонований метод до класу алгоритмів МГУА. Описано основні етапи роботи алгоритму, показані результати роботи на тестових експериментах.