Вирішення багатокритеріальної задачі оптимізації з використанням генетичного алгоритму та методу аналізу ієрархій - Бабенко, В.О.; Носовець, О.К. (Індуктивне моделювання складних систем, 2019)
Розглянуто розробку алгоритму для вирішення багатокритеріальної задачі оптимізації з використанням генетичного алгоритму та методу аналізу ієрархій. В роботі наведено етапи виконання алгоритму та результати його використання на прикладі підбору варіанта лікування пацієнтів зі складними вродженими вадами серця. Моделювання виконувалось методом групового урахування аргументів (МГУА) з використанням програмного забезпечення GMDH Shell DS.