Порівняння властивостей алгоритмів LASSO та перебірного кореляційного алгоритму МГУА з розрахунком рейтингу - Піднебесна, Г.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2019)
У роботі наводяться результати порівняння властивостей алгоритмів LASSO та перебірного кореляційного алгоритму МГУА з розрахунком рейтингів регресорів (кореляційно-рейтинговий алгоритм) CRA. Порівняння базується на аналізі результатів числових експериментів та застосуванні таких статистичних характеристик, як індекс Жаккара, чутливість та специфічність. Для дослідження бралась різна кількість регресорів (100, 500, 1000) та моделі різної складності.