Розробка структури бази даних металів та сплавів для задач ливарного виробництва - Токова, О.В.; Сьоміна, Л.П. (Індуктивне моделювання складних систем, 2019)
Проаналізовано вимоги до бази даних в галузі ливарного виробництва. Наведено опис установки для лиття, яка використовується у Фізико-технічному інституті металів та сплавів, на фахівців якого орієнтована база даних, що розробляється. Наведено структурну схему бази даних, а також загальну схему програмного продукту для підтримки рішень ливарника, в основу якого ця база буде входити. Наведено зв’язки між елементами такої бази даних.