Із зали засідань Президії НАН України (7 липня 2021 р.) (Вісник НАН України, 2021)
На засіданні Президії НАН України 7 липня 2021 року розглядалися такі питання: територіальний розвиток України в контексті виконання Угоди про асоціацію України з ЄС (доповідач — член-кореспондент НАН України Є.О. Маруняк); інтеграція та дезінтеграція держави як виклик для етнонаціональної політики України (доповідач — доктор політичних наук В.А. Явір); про реалізацію рішень засідання Науково-технічної ради НАН України від 1 липня 2021 р. (доповідач — академік НАН України В.П. Горбулін); про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); кадрові та поточні питання.