Метод глобальної мінімізації функцій з використанням оператора Кравчика - Семенов, В.Ю.; Семенова, Є.В. (Кибернетика и системный анализ, 2019)
Запропоновано метод глобальної мінімізації двічі неперервно-диференційовних функцій від декількох змінних на заданому інтервалі. Метод ґрунтується на розв’язанні системи нелінійних рівнянь, утвореної частковими похідними цільової функції, за допомогою оператора Кравчика. Застосування методу продемонстровано на чисельних прикладах.