Роль наукових установ Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України в розвитку наукових досліджень у роки незалежності - Богданов, В.Л.; Мальчевський, І.А. (Вісник НАН України, 2021)
У статті окреслено основні віхи 30-річного періоду розбудови вітчизняної наукової сфери після здобуття Україною незалежності, проаналізовано роль і внесок наукових установ Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України у розвиток наукових досліджень, створення наукового підґрунтя для інноваційної модернізації промислового сектору української економіки, становлення сучасного інформаційного суспільства, зміцнення обороноздатності нашої країни.