Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В. І. Вернадського НАН України: на межі тисячоліть (до 90-річчя заснування установи) - Пехньо, В.І.; Коваль, Л.Б. (Вісник НАН України, 2021)
12 вересня 2021 р. виповнилося 90 років від фактичного дня створення Інституту загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України — одного з найстаріших центрів академічної хімічної науки. У статті висвітлено історію створення Інституту, становлення і розвиток основних наукових напрямів та вагомі здобутки його співробітників.