Реліктові форми шлюбу в українських казках - Давидюк, В. (Фольклористичні зошити, 2009)
На матеріалі сюжетів українських казок автор встановлює генетичну відповідність між пережитками давніх шлюбних норм та генезою мисливсь-кої, скотарської, рільницької та суспільно-побутової казки.