Купальська жертва в археологічному та етнографічному контекстах - Кудрявцева, З. (Фольклористичні зошити, 2010)
Основне питання статті – генеза жертв, аналогічних купальським. Порушувана проблема розглядається на широкому археологічному та етнографічному матеріалі, що в практиці української фольклористики робиться уперше.