Поетично-пісенна стихія незнаної січовички (студія однієї рукописної збірки) - Качкан, В. (Фольклористичні зошити, 2010)
Рукописна збірка українських пісень, що стала предметом зацікавлення автора повідомлення, не тільки висвітлює вподобання прикарпатської молоді в роки змагань за українську державність на початку ХХ ст., а й спонукає до пошуків поетично налаштованої упорядниці.