Січневе збройне повстання в Одесі у 1918 р. - Ковальчук, М. (Український визвольний рух, 2015)
На підставі спогадів і документів у статті відтворено історію збройної боротьби між військовими силами Центральної Ради та прихильниками радянської влади в Одесі у січні 1918 р. Показано вплив політичної боротьби на розгортання збройного конфлікту, докладно висвітлено перебіг військових операцій.