Гендерні аспекти сексуальної моралі в ОУН і УПА у 1940—1950-х роках - Гавришко, М. (Український визвольний рух, 2015)
У статті проаналізовано подвійні моральні стандарти щодо чоловічої і жіночої сексуальності в ОУН і УПА у 40-50-х роках ХХ століття. Визначено причини їх появи, особливості функціонування і вплив на гендерні відносини і становище жінок у підпіллі ОУН і повстанському русі.