Оперативна підбірка "Єзуїт": діяльність Василя Величковського в світлі документів КГБ УРСР - Іщук, О.; Ніколаєва, Н. (Український визвольний рух, 2015)
У статті поаналізовано створення оперативної підбірки КГБ УРСР "Єзуїт". У ній було систематизовано інформацію про дії оперативників КГБ УРСР щодо провідника УГКЦ Василя Величковського у 1968-1973 рр. Особливу увагу приділено аналізу методів і заходів КГБ УРСР, спрямованих як проти вірних УГКЦ, так і особисто проти В. Величковського. У статті вводиться до наукового обігу чимало раніше невідомих архівних документів і матеріалів.