Жіночі закони і табу в українській ініціальній казці - Хілько, І. (Фольклористичні зошити, 2010)
У статті проаналізовано історію дослідження та функції «табу» в житті первісної людини. На матеріалі окремих сюжетів ініціальних казок здійснена спроба розглянути жіночі закони і табу як форми вірувань стародавніх народів.