Молодіжний осередок ОУН у селі Кінашівка Борзнянського району Чернігівської області - Радченко, І. (Український визвольний рух, 2016)
Матеріал присвячено вивченню історії молодіжного осередку Організації українських націоналістів у с. Кінашівка Борзнянського району Чернігівської області. Вказано на причини, які привели до появи нетипової для регіону форми соціального протесту селянства. Наголошено, що спротив владі в повоєнному селі був закономірним явищем і наслідком жорстокого пресингу на колгоспників.