Василь Порплиця-‘Байда’, зв’язковий Головного командира УПА Василя Кука - Іщук, О. (Український визвольний рух, 2016)
У статті досліджується життєвий шлях та діяльність Василя Порплиці‑‘Байди’, зв’язкового Головного командира УПА Василя Кука в 1946—1953 рр. Особливу увагу приділено вивченню його розшуку органами МҐБ—МВД в 1951—1953 рр.