Економічний механізм узгодження рішень в системі рефлексивного управління на підприємствах - Логвіненко, Б.І. (Економічний вісник Донбасу, 2021)
Обґрунтовано актуальність розробки економічного механізму узгодження рішень в системі рефлексивного управління на підприємствах. Наведено ситуації економічної взаємодії в процесі горизонтального та вертикального узгодження рішень на відповідних рівнях управління підприємства в рамках висунутої гіпотези про можливість ефективної організації процесу узгодження рішень на підприємстві із використанням методів рефлексивного управління для підвищення оперативності та ефективності узгодження рішень відповідно меті координаційного центру щодо досягнення цілей підприємства. Для вирішення поставлених завдань узгодження рішень розглянуто можливість застосування концептуальних положень економічного механізму узгодження рішень, метою яких є діагностика поведінки економічних агентів та забезпечення координації процесів горизонтального та вертикального узгодження рішень на підприємствах в системі рефлексивного управління для підвищення ефективності функціонування та конкурентних переваг підприємств. Розроблено синтез методів економічного механізму узгодження рішень в системі рефлексивного управління на підприємствах. Реалізація концептуальних положень економічного механізму узгодження рішень в системі рефлексивного управління на підприємствах з використанням відповідних методів дозволить підвищити оперативність та ефективність узгодження рішень відповідно меті координаційного центру щодо досягнення цілей підприємства. Намічено перспективні напрями дослідження.