Сучасна українська історіографія Акта проголошення відновлення Української держави 30 червня 1941 р. (історико-правовий аспект) - Ухач, В. (Український визвольний рух, 2017)
У статті проаналізовано напрацювання української історіографії Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 р. в контексті визначення його легітимності. Доведено, що дослідники розглядають Акт не як випадковість, а як логічне продовження національно-визвольної боротьби значення якого полягало у політико-правовому закріпленні прагнення українського народу до державної самостійності.