Відносини та співпраця між Організацією українських націоналістів і литовським представником у Німеччині — Казісом Шкірпою в 1939—1941 рр. - Язавіта, С. (Український визвольний рух, 2017)
У статті проаналізовано відносини між представником Литви в Берліні — Казісом Шкірпою з одного боку та членами Організації українських націоналістів з іншого. Автор ідентифікував членів ОУН, які співпрацювали з Казісом Шкірпою в Берліні; виявив як, на їхню думку, ця співпраця могла допомогти в досягненні головної мети — здобутті литовської та української державності, а також проаналізував, чому ці ідеї не могли забезпечити здобуття державності обох країн.