Погляди селян-повстанців на державний та політичний устрій України (на прикладі повстання Я. Рябченка 1931 р.) - Лисенко, О. (Український визвольний рух, 2017)
У статті на підставі документів архівно-кримінальної справи учасників антиколгоспного повстання під проводом Якима Рябченка в 1931 р. відтворено погляди повстанців на організацію державної влади після повалення комуністичної влади. Розглянуто, як повстанці бачили вирішення аграрного питання, реорганізацію колгоспів, адміністративно-територіальний устрій України, військову службу тощо.