Бої Березівської сотні в 1945 р.: на захисті «Космацької республіки» - Адамович, С. (Український визвольний рух, 2017)
У статті йдеться про про участь Березівської сотні УПА в боях із Внутрішніми військами НКВД за с. Космач Косівського р-ну Івано-Франікської обл. у січні 1945 р. Зокрема, докладно розглянуто успішну засідку сотні на підрозділ 256-го полку ВВ НКВД в присілку Рушір 15 січня 1945 р.