Намагання ОУН(р) відновити мережу в Запорізькій області після закінчення німецько-радянської війни - Щур, Ю. (Український визвольний рух, 2017)
Стаття розповідає про відновлення антирадянського опору на Запоріжжі в 1947—1951 рр. Показано, що основним формами налагодження підпільної мережі була діяльність емісарів ОУН(р) із Західної України та утворення стихійних організацій (як от: «Група українських підпільників») з їх подальшими контактами з ОУН. З’ясовано, що останньою задокументованою спробою організації осередку ОУН(р) у регіоні була діяльність П. Петрука-‘Ворон’, ‘Яструба’ в 1951 р.