Археологічні розвідки на античному поселенні Надлиманське ХІ - Савельєв, О.К.; Савельєва, К.С.; Сінельніков, О.С. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 2019)
Навесні та восени 2018 р. групою співробітників відділу археології Криму та Північно-Західного Причорномор’я ІА НАН України була проведена розвідка з шурфуванням на античному поселенні Надлиманське XI1. Метою цих робіт було встановлення наявності культурного шару та його потужності. Пам’ятка розташована на лівому березі Дністровського лиману, на мису що закінчується невисоким обривом2. З півночі та півдня цей мис відділений неглибокими балками, на схід лежить широке плато, яке активно використовується в сільськогосподарських цілях. За свідченнями місцевих мешканців, поле, на якому розташоване поселення, використовувалось в 70–80-х рр. минулого століття під фруктовий сад, який був викорчуваний в 90-ті рр. Таким чином, тут мала місце неодноразова глибока плантажна оранка.