"Князівська символіка" у монетному карбуванні XIV — початку XV ст. з території Середнього Подніпров’я - Хромова, І. (Український історичний збірник, 2017)
У статті пропонується звернути увагу на значення іконографії та основних інструментів іконографічного аналізу у нумізматичних дослідженнях на прикладі монетного карбування руських удільних князівств XIV–XV ст. Приклади наведено стисло, оскільки дана тематика має прикладний характер і потребує великого обсягу викладу для кожного конкретного випадку. Практично втілений майже у кожному нумізматичному дослідженні, міждисциплінарний зв’язок іконографії і нумізматики проте не знайшов ще ґрунтовного теоретичного визначення та методологічного оформлення і досі чекає на своїх дослідників. У цьому ключі, по-новому постає проблема атрибуції знакових зображень, які відносять до «князівської символіки» у монетному карбуванні ХІV — початку XV ст. з території Середнього Подніпров’я.