Бібліографічні покажчики як джерела з історії Півдня і Сходу України - Дуднік, О. (Український історичний збірник, 2017)
У статті представлено та проаналізовано різні типи бібліографічних покажчиків, які можуть бути джерелами для нових досліджень з історії Півдня і Сходу України. Висвітлено багатогалузеві краєзнавчі покажчики літератури, що включають інформацію про історію губерній на українських землях кінця XVIII — початку XX ст. Розглянуто та проаналізовано краєзнавчі бібліографічні покажчики, присвячені місцевим дослідникам і керівникам влади, історії міст і сіл південного сходу України. Представлено велику групу тематичних краєзнавчих покажчиків про найважливіші події в історії України: революцію 1917–1920 рр., політику «українізації», політичні репресії, голодомори.